Stresslæge Logo
Stresslæge Logo
Ikon

Stresshåndtering

Der er stor forskel på stressbehandling og stresshåndtering – og den bør du kende!

Pil

Har du ikke overskud til at læse artiklen så se i stedet videoen her

Forskellen på stressbehandling og stresshåndtering er stor – at behandle stress og at håndtere stress. Det er vigtigt, at du kender forskellen, så du vælger den rigtige vej for dig, når du som stresset står og skal vælge din fremtid.

“Fri af symptomer og op på hesten igen!”

Mange oplever at blive ramt af ydre omstændigheder – dråben, der får bægeret til at flyde over - og så tænker de: ”hvis jeg får styr på det og bliver fri af stresssymptomerne, bliver det hele godt igen.” Uanset om det handler om for stort arbejdspres, svære forhold eller kriser som sygdom eller skilsmisse i familien, eller bare en hverdag, hvor det går alt for stærkt, så kan det løses eller bearbejdes, så presset opleves i mindre grad. Mange anbefales at tage et mindfulnesskursus eller at gå til psykolog, terapeut eller coach. Her arbejder de med mindfulnesstræning til at få ro i hovedet og i kroppen. Ved hjælp af reelle hjernepauser til den overbelastede hjerne sænkes stressniveauet i krop og sind. Herved mindskes eller forsvinder stresssymptomerne. Samtidig arbejdes der ofte med det, der var dråben, der fik bægeret til at flyde over – den udløsende faktor af deres stress – hos en behandler. Her får de måske hjælp til at skrue ned for tempoet og ambitionerne, at lægge opgaver og ansvar fra sig, at finde modet til at gå ned i arbejdstid, skifte job, sælge boligen eller at blive skilt. Det er stresshåndtering, og det virker – på den korte bane! Det vi desværre alt for ofte ser, er nemlig, at de bliver ramt af stress igen – og måske endda for tredje eller fjerde gang. De har ikke arbejdet med årsagerne til, at de blev ramt af stress. Derfor falder de i de samme huller på livets vej igen og igen. De falder tilbage i de samme dårlige vaner, de samme dårlige mønstre, og de mærker stressen puste dem i nakken igen og igen uden nogensinde at opleve at slippe den helt. Det er benhårdt at falde i hullerne på livets vej gang på gang. Det tærer på energien og på glæden. Hverdagen kommer til at bære mere præg af at overleve fra dag til dag, at klare alle opgaverne på arbejdet og i familien fremfor at leve hver dag med energi, glæde og overskud til det, der virkelig betyder noget.  Ingen af os kan skabe transformationen til at leve et andet liv alene. Ingen. Vores hjerner tænker i et så forudsigeligt mønster, at selv om vi har en oplevelse af, at vi virkelig tænker ud af boksen, så tænker vi ikke langt fra det, vi allerede kender og er bevidste om. Det betyder altså, at hvis du vil skabe en transformation i dit liv, ændre dine vaner og mønstre på den lange bane, virkelig gøre en forskel og begynde at leve det liv, du drømmer om og har brug for til at passe bedre på dig selv, mærke hvad DU har lyst til og brug for til at styrke dit selvværd, så du tør sige “nej” og stå op for dig selv og dine værdier uden at være egoistisk eller ubehøvlet, så har du brug for hjælp.

Du kan ikke løse dine problemer eller din stress med den samme viden og de samme værktøjer, som du brugte, da du blev ramt af stress

… Så ender du det samme sted – for manges vedkommende med dobbeltvirkende kraft, da systemet allerede er sårbart efter første gang med stress. For at få stressbehandling, som holder på den lange bane, må du altså lære at gå en ny vej i dit liv for at finde den rigtige vej for dig selv. Det kan du ikke læse dig til eller gøre ved hjælp at et onlinekursus. Det kræver guidning og en konkret handleplan ud fra netop DINE stressspor, som ofte ligger helt tilbage i din tidlige barndom. DU har brug for hjælp for at kunne ændre DINE mønstre og DINE vaner. Derfor kræver det, at du får konkret vejledning ud fra din individuelle proces sammen med massiv støtte til at føre det ud i livet – og holde fast på den lange bane – så du kan skabe transformationen i dit liv.

Vær derfor opmærksom på, at din terapeut/psykolog tør og kan både se og italesætte dine mønstre og vaner med respekt for dig, din baggrund og dit liv.

Du gør det bedste, du kan, ud fra de forudsætninger, du har. Det gør ondt at være ramt af stress, og det er et rigtig sårbart sted at være, men med stressbehandling lærer du at leve dit liv uden stress og samtidig stå stærkere end før. Her får du nemlig BÅDE hjælp og konkrete værktøjer til at slippe stresssymptomerne nu og her OG støtte til at skabe transformationen til en ny måde at leve dit liv på, så det giver mening for dig! Du kan være i stressbehandling, mens du fortsat er på arbejde. Det er god træning i dine nye mønstre og vaner at være tilknyttet din arbejdsplads, så du kan implementere det nye i de gamle rammer. Er du for stressramt til at være på din arbejdsplads, kan du starte med at implementere din nye viden og værktøjer i dit privatliv, hvorefter du stille og roligt kan implementere det på dit arbejde, når du vender tilbage. Træf det rigtige valg for dig, når du vælger din fremtid! Læs mere om stressbehandling her

Få hjælp til håndtering af din stress i Stresslægens nyhedsbrev.
Tilmeld dig her

Vi skal have din tilladelse for at kunne kontakte dig, og sende dig mails. Ved tilmeldingen her, modtager du automatisk Stresslæge.dk's ugentlige mails med inspiration og tilbud.

Du kan til hver en tid framelde dig de ugentlige mails, enten ved at trykke "unsubscribe" nederst i mailen, eller ved skriftlig henvendelse til os på info@stresslaege.dk .

Find gode råd om stress

icon

Smut forbi vores blog og få hjælp til at finde vejen ud af din stress

Bliv klogere på stress her

Brug for en snak?

icon

Jeg sidder klar til at tale med dig om din situation og stress

Book en samtale her

Kontakt os

icon

Adresse

Assensvej 506-510
Faldsled, 5642 Millinge

Email

info@stresslaege.dk

Telefon

+45 23 46 24 02

Stresslæge Logo

Assensvej 506-510, Faldsled, 5642 Millinge
Email: info@stresslaege.dk
Tel: +45 23 46 24 02

Copyright © Stresslaege.dk 2024

Stresslæge Logo
Stresslæge Logo
Stresslæge Logo

Tilmeld dig vores nyhedsbrev